skip to Main Content
0883-374-189 admin@igmbg.org
Анкета на Институт по обща медицина на тема „Задължителната ваксинация в България“

Анкета на Институт по обща медицина на тема „Задължителната ваксинация в България“

Активното събиране на отговори на нашата анкета приключи. Очаквайте скоро публикуване на обобщените резултати.

Благодарим на тези, които се включиха в попълването на анкетата.

This Post Has 6 Comments
  1. Мисля, че по-важно от всичко свързано с ваксините е нашите “управляващи” да мислят за здравето на новите поколения. Ваксините да бъдат съобразени и адекватно бързо променяни с Европейските изисквания и календари за поставянето им. Да не се пестят средства за закупуването на нови и качествени ваксини за децата ни! В никакъв случай да не се внасят и поставят ваксини с изтекъл срок на годност, с неясно съдържание, забранени вече в други държави от ЕС! На поста “здравен министър” да бъдат избирани интелигентни хора, които да не се поддават на корупционни практики!

  2. Здравейте, подкрепям идеята за анкетата и дано има смислен резултат от нея. Смятам, че беше добре да има възможност за поле, в което да се споделят други наблюдения. Едно от най-ужасните неща при ваксинирането, с които аз се сблъсках, че няма на кое медицинско лице да се разчита след поставяне на ваксината. Ясно е, че може и в доста случаи има странични реакции. Няма проблем в това, стига да са ясно комуникирани и при настъпването им да не те неглижират, а да действат адекватно. Имунолозите са толкова наплашени от антиваксърите, че и на очевидни странични реакции описани на самата ваксина, в учебници, потвърдени от други педиатри казват, че не е възможно или е 1 на …хиляди случаи. Дори и така да е, ако аз съм това 1 ? Страх ги е да признаят каквото и да било свързано с ваксините и така разклащат доверието на много хора. От разговорите с много майки това е един от основните дискутирани въпроси, че няма на кого да разчиташ или че сякаш крият нещо. Аз бях абсолютен защитник на ваксините, но това, което видях когато имаше напълно очаквана и не страшна странична реакция, но призната и овладяна адекватно от малко педиатри беше кошмарно.

  3. Аз съм „За“ всички задължителни ваксини включени в имунизационния календар на РБ.

  4. Могат ли неваксинирани родители да заразят ваксинираните си деца?
    Какво е стаден имунитет (подробно)?

  5. Във въпрос 12 липсва като отговор “ научна литература“. В днешно време все повече интелигентни хора отказват ваксини. И това е защото имат достатъчно научна информация. Мен лично не ме интересува какво пишат треторазрядни интернет сайтове. И като човек, който няколко години е правил наука, то зная къде да си намеря информация както за ползите, така и за рисковете на ваксините. Не искам да ми бъдат натрапвани ненужни ваксини като БЦЖ. За рисковите групи да им я препоръчват, но за деца отглеждани в нормални условия и то 4 приема?! Защо в Европейските държави я няма? Или ние сме третия свят?

  6. Според мен ако това с антивакърството продължи ще почнеме да мреме като мухи от отдавна забравени и напълно контролирани заболявания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back To Top